Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We voeren bijzondere projecten uit die aan dit doel bijdragen. En we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving.
beeld met beschrijving 'Vacant

Het ijveren voor een goede zaak is ons vak. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit vier programmateams: Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken, Wonen en Leven en VN-verdrag Handicap. Hierin werken beleidsmedewerkers, communicatieadviseurs en en een juridisch medewerker nauw met elkaar samen.

Voor het programmateam Zorg en Ondersteuning zoekt Ieder(in) per direct, vanwege ziektevervanging, een enthousiaste, betrokken en leergierige:

Beleidsmedewerker Wmo

met aandacht voor lobby en beleidsbeïnvloeding
voor 32 uur per week

Wat ga je doen?

Je werkt mee aan de voorbereiding en uitvoering van lobbytrajecten die aansluiten bij de speerpunten van programmateam Zorg en Ondersteuning. Je hebt daarbij met name te maken met onderwerpen die spelen op het terrein van zorg en ondersteuning in de gemeentelijke context, die van de Wmo.

Namens onze achterban zet je je onder meer in voor:

 • Eenvoudigere toegang tot zorg en ondersteuning,
 • Meer regie en een betere rechtspositie, en
 • Sterkere organisatiekracht van inspraak en tegenmacht

Als beleidsmedewerker ben je in staat om zelfstandig een lobbytraject op te pakken. Daarbij werk je toe naar een vooraf bepaald doel. Denk daarbij aan het politiek agenderen van aandachtspunten, het formuleren van standpunten en het vertalen van signalen uit de achterban naar bredere vraagstukken. In de uitvoering van je werkzaamheden richt je je op de inspanningen die het beste bijdragen aan de gestelde doelen.

Dit vraagt om een flexibele en doelgerichte benadering van je werk. Ten behoeve van het beleidswerk ben je goed op de hoogte van de actuele (beleids)ontwikkelingen die zijn gerelateerd aan de speerpunten, heb je affiniteit met de achterban van Ieder(in) en heb je goede onderzoekskwaliteiten.

Wat vragen wij?

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring;
 • Aantoonbare ervaring met lobby en/of belangenbehartiging, bij voorkeur op zowel landelijk als lokaal niveau;
 • Actuele kennis van het politieke en ambtelijke speelveld; een goed netwerk is een pré;
 • Recente beleidservaring met de verschillende zorgwetten en relevante stakeholders in de zorgsector;
 • In het bijzonder heb je kennis van zorg en ondersteuning in het kader van de Wmo;
 • Je bent in staat om een probleem/issue te vertalen in een strategische aanpak die past binnen de visie van Ieder(in);
 • Je bent pro-actief, flexibel en werkt graag samen.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling. Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 10 en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname in pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van een half jaar.

Reageren

Interesse in deze functie? Stuur dan je sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, voor 19 februari 2022 naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van “vacature Beleidsmedewerker Wmo”. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Maartje Schrama, programmamanager Zorg en Ondersteuning, tel: 06 – 5254 8620.

Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over