Hoewel je wellicht anders zou verwachten, is er (ook) in de zorg regelmatig sprake van vooroordelen. Zowel mensen met psychische klachten als mensen met lichamelijke aandoeningen of verstandelijke beperkingen hebben hiermee te maken: stigmatisering en zelfstigmatisering.

De meeste mensen praten er niet graag over, uit angst dat ze buitenspel komen te staan. Terwijl het doorbreken van de stilte er juist voor kan zorgen dat stigma’s afnemen, dat mensen in hun kracht komen en echt het gevoel hebben gehoord en gezien te worden als mens.

De vraag is dus: hoe kunnen we in de zorg deze moeilijke onderwerpen beter bespreekbaar maken en vooroordelen en stigma’s verminderen?

Succesvol en antistigmatiserend

Tijdens deze vijfde Spotlightbijeenkomst laten we enkele aansprekende projecten zien die succesvol zijn in antistigmatiserend werken. Aansluitend kun je in separate sessies van gedachten wisselen met de presentators over hoe de werkwijze uitgerold kan worden en wat je ermee kunt.

Waar en Wanneer

De Spotlightbijeenkomst is op donderdag 5 oktober van 14.00 tot 17.00 uur in De Eenhoorn in Amersfoort.

Voor wie

De Spotlightbijeenkomst wordt georganiseerd door MIND Landelijk Platform voor Psychische Gezondheid, Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(in). Zij nodigen lidorganisaties, patiënten, cliënten en naasten en zorgverleners en -aanbieders van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen.

Aanmelden kan hier

Vragen over deze Spotlightbijeenkomst? Mail naar kwaliteitskamer@pgwerktsamen.nl

Download hieronder het programma (pdf)

Deel dit bericht

Meer nieuws over