De toegankelijkheid van supermarkten is van groot belang. Om mensen met een beperking zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is de Stichting Super Supermarkt Keurmerk (Stichting SSK) een samenwerking aangegaan met AllesToegankelijk. Zo onderscheiden winkels met het SSK Keurmerk zich ook in de toegankelijkheid van hun supermarkt Ì©n de producten die zij verkopen.

De samenwerking tussen en AllesToegankelijk en Stichting SSK is belangrijk voor zowel de supermarktondernemers als hun klanten. De samenwerking tussen beide partijen resulteert in de ontwikkeling van onder andere een e-learning en een checklist met waardevolle tips voor de supermarktondernemer Ì©n de medewerker. Hiermee worden zij geÌønformeerd over hoe mensen met een beperking het beste geholpen kunnen worden. Vakcentrumdirecteur Patricia Hoogstraaten: “Veel SSK ondernemers spannen zich al in voor deze kwestie gezien hun buitengewone betrokkenheid bij hun klanten. De samenwerking met AllesToegankelijk biedt deze ondernemers handvatten om dit verder uit te bouwen en deze groep nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Belangrijke stap
Zeker 15% van Nederlanders kampt met Ì©Ì©n of meerdere beperkingen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld problemen met zien, horen, lopen of bewegen, het begrijpen van informatie en psychische of psychiatrische problemen.

Ria de Heus, voorzitter AllesToegankelijk: “Boodschappen doen is voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld. Voor mensen met een beperking is dit niet altijd het geval. Door de samenwerking met de Stichting SSK zetten we een belangrijke stap in het optimaliseren van de toegankelijkheid van supermarkten. Supermarkten met het SSK Keurmerk hebben oog voor hun klanten. Dat is ongelooflijk belangrijk. Wij hopen dat nog meer supermarkten zich laten certificeren voor het SSK Keurmerk. Daar heeft iedereen baat bij.”

AllesToegankelijk
AllesToegankelijk is een organisatie die zich inzet voor de toegankelijkheid voor mensen met een beperking in onder andere winkels en horeca. In AllesToegankelijk werken ondernemers en mensen met beperkingen samen met kennisorganisaties en overheden om de toegankelijkheid van goederen en diensten substantieel te vergroten. AllesToegankelijk wordt onder andere gesteund door Platform VG en de CG-Raad.

Deel dit bericht

Meer nieuws over