De Autismeweek vindt dit jaar plaats van 25 maart tot en met Wereld Autismedag op 2 april. Dit keer staat de diversiteit binnen het spectrum van autisme centraal: Hoe uniek ben jij? Want ken je één iemand met autisme, dan ken je één iemand met autisme.
decoratief

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) laat graag zien hoe verschillend mensen met autisme zijn. Door een realistisch beeld te geven hoe het is om autisme te hebben, met alle positieve en negatieve kanten die daarbij horen.

Realistisch beeld van autisme

“Helaas ervaren mensen met autisme geen open en inclusieve samenleving. Als er meer oog is voor de individuele talenten, kwetsbaarheden, wensen en behoeften van mensen met autisme, kunnen mensen mét en zónder autisme samen optrekken om de samenleving voor iedereen vriendelijker te maken”, stelt Caroline Verkerk, directeur van de NVA en het AutismeFonds. “Onze leden merken dagelijks dat stigma’s over mensen met autisme hen in de weg zitten bij het vinden van werk, het leggen van contacten of het ontvangen van de zorg die zij nodig hebben.”

Activiteiten Autismeweek

Tijdens de Autismeweek organiseert de NVA in het hele land activiteiten, met onder meer kennisbijeenkomsten, lezingen door (ervarings)deskundigen en Open Huizen. Op vrijdag 31 maart opent de NVA de Amsterdamse beurs. Ook reikt de NVA die dag de AutismeVriendelijkheidsprijzen uit aan de organisatie, persoon en leerkracht die het meest rekening houdt met autisme. Kijk voor meer informatie op autisme.nl. Voor journalisten is een factsheet ‘Autisme in de media’ ontwikkeld.

Deel dit bericht

Meer nieuws over