Vanaf 1 maart 2024 kun je weer de belastingaangifte invullen voor 2023. Heb jij een beperking of chronische ziekte? En had je hierdoor in 2023 extra zorgkosten of andere kosten? Deze kunnen (voor een deel) via de belasting aftrekbaar zijn. Ieder(in) geeft hierover informatie op de website Meerkosten.nl.
Belastingaangifte 2023 - Foto van Vader en moeder met baby aan bureau vol papieren

Ieder jaar veranderen er wetten en regels voor het aftrekken van kosten bij de belastingaangifte. Ieder(in) zoekt altijd precies uit wat er verandert. Op onze themawebsite www.meerkosten.nl vind je nu alle actuele informatie over het terugkrijgen van zorgkosten en andere kosten vanwege je beperking of ziekte.

Aftrek meerkosten

Door een handicap of ziekte kom je bijna altijd voor meerkosten te staan. Je betaalt kosten voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Een deel van die kosten kun je terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. Ook als je een laag inkomen hebt (bijvoorbeeld rond het sociale minimum) en nauwelijks belasting betaalt. Maak dus gebruik van de aftrek van zorgkosten!

Inkomensondersteuning

Op Meerkosten.nl vind je naast informatie over belastingvoordelen ook informatie over andere regelingen voor inkomensondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan inkomensondersteuning vanuit de gemeente, regelingen bij arbeidsongeschiktheid, de dubbele kinderbijslag voor kinderen met een handicap en lagere autobelastingen voor mensen met een aangepaste rolstoelbus. Kijk hiervoor op meerkosten.nl/inkomensondersteuning. Deze informatie is nu actueel voor het jaar 2024.

Laat geen geld liggen! 

Met goede voorlichting wil Ieder(in) bekendheid geven aan de mogelijkheden voor belastingaftrek en -teruggave van meerkosten in verband met ziekte of beperking. Hiermee voorkomen we dat mensen onnodig geld laten liggen. 

Artikel om te delen

Voor leden van Ieder(in) maakten we een artikel met een samenvatting van de belangrijkste aftrekkosten. Deze mag ook via andere kanalen verspreid worden. Maak gebruik van het artikel Belastingaangifte 2023: terugkrijgen extra kosten vanwege beperking of chronische ziekte (Word-document).

 

 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over