Vanaf 1 maart 2023 kun je weer de belastingaangifte invullen voor 2022. Heb jij een beperking of chronische ziekte, dan had je in 2022 waarschijnlijk ook extra zorg- of meerkosten. Deze kunnen (gedeeltelijk) via de belasting aftrekbaar zijn. Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen om je straks van veel relevante informatie en tips te kunnen voorzien.
decoratief.

Dat doen we onder ander via onze themawebsite Meerkosten.nl en via een artikel van belastingspecialist Kees Dijkman, met daarin een eenvoudig stappenplan voor het doen van aangifte. Ook organiseren we weer het webinar ‘Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking’, waarin we je ook dit keer weer veel informatie en uitleg geven over regels en mogelijkheden van de aftrek van zorg- en meerkosten.

Themawebsite Meerkosten.nl en artikel met stappenplan

Op dit moment zijn we bezig met het actualiseren van de teksten voor de website Meerkosten.nl. Ieder jaar veranderen er belastingwetten en -regelingen. En deze willen wij natuurlijk meenemen in de website. Begin februari moet de website weer helemaal actueel zijn. Zodra dit zo is laten we je dat uiteraard weten via een bericht op de Ieder(in)-website en via onze nieuwbrief.

Ook het artikel met het stappenplan voor de aangifte staat dan op Meerkosten.nl waar je het kunt downloaden. Ook versturen we het artikel nog per email aan onze leden.

Webinar ‘Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking’

Het webinar vindt plaats op donderdag 9 februari 2023, van 19.00 – 20.30 uur. Net als voorgaande jaren loopt Kees Dijkman tijdens het webinar door de aangifte heen, geeft daarbij handige tips en antwoord op vragen van deelnemers.

Het webinar is vooral bedoeld voor mensen die andere mensen helpen bij het invullen van hun aangifte. Dus bijvoorbeeld voor juridisch- of helpdeskmedewerkers van PG organisaties, beleids- of communicatiemedewerkers van PG organisaties, belastingadviseurs of andere intermediairs.

Aanmelden voor het webinar kan nu al en doe je hier.

Geen geld laten liggen!

Met goede voorlichting willen wij meer bekendheid geven aan de mogelijkheden voor belastingaftrek en -teruggave van meerkosten in verband met ziekte of beperking. Hiermee hopen we te voorkomen dat mensen onnodig geld laten liggen. Doe er dus je voordeel mee.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over