Zoekt u hulp bij het invullen van de belastingaangifte over 2013? Dan bieden de brochure Belastingvoordeel 2013 en de website meerkosten.nl van Ieder(in) u de helpende hand. U kunt nu de brochure bestellen en de geactualiseerde website meerkosten.nl raadplegen.

Begin 2013 zag het er even naar uit dat 2013 het laatste jaar zou zijn waarin mensen met een beperking of chronische ziekte hun zorgkosten konden aftrekken via de belastingen. Mede door de lobby van Ieder(in) is eind 2013 bekend geworden dat de aftrek specifieke zorgkosten ook over het belastingjaar 2014 blijft bestaan. Dit vinden wij goed nieuws.

Praktische handleidingen

Voor mensen met hoge zorgkosten zijn de belastinggids en meerkosten.nl praktische handleidingen bij de aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2013, die vóór 1 april ingediend moet zijn bij de Belastingdienst. Met behulp van de producten van Ieder(in) kunt u honderden euro’s terugverdienen. De aftrek geldt voor zogenaamde ‘specifieke zorgkosten‚, zoals medische hulp, voorgeschreven medicijnen, dieet op doktersadvies en vervoer van en naar het ziekenhuis.

Opbouw volgens aangifteformulier

In begrijpelijke taal geven de gids en de website uitleg over het invullen van de belastingaangifte 2013. De site volgt de opbouw van het elektronische aangifteformulier van de Belastingdienst, waardoor het gelijktijdig en stapsgewijs te gebruiken is. Rekenvoorbeelden verduidelijken hoe gemaakte kosten terug te verdienen zijn. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van het inkomen en dat van de eventuele fiscale partner.

Andere tegemoetkomingen

De beide producten geven ook informatie over andere tegemoetkomingen en financiële regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten. Zoals de mogelijkheden die gemeentes hebben voor tegemoetkoming in de meerkosten die u maakt door uw handicap of ziekte. U kunt bij uw gemeente ook nog een beroep doen op de korting op de eigen bijdragen die u in 2014 nog kunt ontvangen voor extramurale AWBZ of Wmo-zorg.

Belastinggids 2013 bestellen

U kunt de brochure Belastingvoordeel 2013 bestellen bij de webwinkel van Ieder(in). De brochure kost, €5,80 (inclusief verzendkosten). Heeft u geen internet of is de informatie in onze webwinkel voor u niet goed toegankelijk, dan kunt u contact opnemen met onze telefonische bestellijn. De bestellijn is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar via telefoonnummer 030 – 291 6650.

Ga naar de webwinkel van Ieder(in)
Ga naar website meerkosten.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws over