Direct naar de lobbybrieven

Toolkit Maak je gemeentewebsite toegankelijk

januari 2020

Hier komen binnenkort de documenten uit de Toolkit Maak je gemeentewebsite toegankelijk.

Ga hier naar de volledige Toolkit Maak je gemeentewebsite toegankelijk

Informatieblad – Gemeentelijke zorgverzekering

juli 2019

Omslag infoblad gemeentelijke stappenplan zorgverzekeringInformatieblad (factsheet) voor lokale belangenbehartigers die met hun gemeente willen praten over de gemeentepolis. De gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Deze verzekering kan voor mensen met een beperking of chronische ziekte voordelig zijn. Het informatieblad bevat ook een stappenplan.

Handreiking – Bouwstenen voor een inclusief coalitieakkoord

mei 2018

rode puzzelstukjes coverbeeldDeze handleiding helpt lokale belangenbehartigers om bij de gemeentelijke politieke partijen die het coalitieakkoord maken, aandacht te vragen voor inclusie. In de handleiding staan bouwstenen die de coalitiepartijen letterlijk kunnen opnemen in het nieuwe coalitieakkoord. Bouwstenen die het coalitieakkoord inclusief maken. Er staan ook bouwstenen in voor een makkelijk leesbare versie van het coalitieakkoord.

Informatieblad – Een inclusief coalitieakkoord voor uw gemeente

december 2017

rood verkiezingspotloodWaar moet een inclusief coalitieakkoord aan voldoen? En hoe kun je ervoor zorgen dat een inclusief akkoord ook wordt uitgevoerd? Informatieblad voor lokale belangenbehartigers.

Informatieblad VN-verdrag Handicap en wonen

november 2017

Informatieblad voor lokale belangenbehartigers. Het VN-verdrag Handicap is een steun in de rug voor belangenbehartigers die opkomen voor de woonbelangen van mensen met een beperking. Het VN-verdrag Handicap kan helpen bij de beïnvloeding van het woonbeleid van de gemeente.

1 2

Lobbybrieven

Lokaal