Hier vindt u onze handreikingen, informatie onderzoeken, lobbybrieven en andere publicaties over zorg en ondersteuning. De lobbybrieven staan onderaan de pagina.

Direct naar de lobbybrieven

Onderzoeksrapport Stapeling van Zorgkosten 2021

september 2021

Mensen met een beperking of chronische aandoening hebben meer zorgkosten dan Nederlanders zonder beperking. Zij komen daardoor vaker in de financiële problemen. Dit heeft impact op hun bestaanszekerheid, hun sociale leven en gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van Ieder(in).

Informatieblad Gemeentelijke zorgverzekering

juli 2020

Omslag Gemeentepolis zorgverzekering 2020 Informatieblad voor lokale belangenbehartigers die met hun gemeente willen praten over de gemeentepolis. De gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Deze verzekering kan voor mensen met een beperking of chronische ziekte voordelig zijn. Het informatieblad bevat ook een stappenplan.

Enquêteonderzoek – Hoe wordt uw leven weer leefbaar?

juni 2020

Omslag Rapport Hoe wordt uw leven weer leefbaar

Uitkomsten van een enquête, waarbij het panel is benaderd, over wat mensen met een beperking of chronische ziekte nodig hebben om (ook) profijt te hebben van versoepeling van de coronamaatregelen. Deze enquête werd uitgezet van 25 t/m 31 mei 2020.

Rapport Hulpmiddelen Meldpunt Ieder(in)

juni 2020

Omslag Rapport Hulpmiddelen Meldpunt Ieder(in)

Rapport van het Meldpunt van Ieder(in) over meldingen die zijn binnengekomen over hulpmiddelen van januari t/m mei 2020.

Panelraadpleging – Wat betekent de coronacrisis voor u?

april 2020

Omslag Rapport Resultaten Panelenquête april 2020Uitkomsten van de panelraadpleging van Ieder(in) van 7 t/m 12 april 2020
Eenzaamheid, overbelasting en verwaarlozing: coronacrisis treft mensen met een beperking hard

1 2

Lobbybrieven

Zorg