Hoe vind ik mijn weg in alle veranderingen in de langdurige zorg? Wat kan ik zelf doen? Hoe kan ik mijn eigen plan trekken? Hoe en aan wie vraag ik hulp? Deze en andere belangrijke vragen over zelf je zorg (blijven) regelen, staan centraal tijdens de provinciale bijeenkomsten van het programma Zorg Verandert. Op 22 september is de aftrap in Almere.

Tijdens de bijeenkomsten praten wij u bij over de veranderingen in de langdurige zorg. Wat gaat er veranderen en hoe kunt u zich hierop voorbereiden? Waar kunt u invloed op uitoefenen? Hoe kunt u in gesprek gaan met uw gemeente of zorgaanbieder? Hoe zet u uw netwerk effectief in?

Workshops

Een aantal van bovenstaande vragen komen aan bod in het plenaire gedeelte.Na het plenaire gedeelte zijn er workshops. U kunt deelnemen aan twee workshops. U kunt kiezen uit:

  • Versterk uw sociale netwerk – U krijgt tips en voorbeelden over hoe u zelf de regie kunt nemen voor vergroten en versterken van uw netwerk. En hoe de professional of vrijwilliger u hierbij kan helpen.
  • Maak uw plan – U krijgt tips om te bepalen hoe u uw weg vindt in alle veranderingen en waar u invloed op wilt en kunt uitoefenen. Ook krijgt u tips en uitleg om uw eigen plan te maken, bijvoorbeeld met behulp van een PGB.
  • Vraag maar raak! – Uw vragen staan centraal in deze workshop waarbij de deelnemers met elkaar in gesprek gaan. We verzamelen en beantwoorden uw vragen om ervoor te zorgen dat de bijeenkomsten gaan over de onderwerpen die voor u van belang zijn. Vraagt u dus maar raak!
  • Meedoen aan Zorg Verandert – U krijgt uitleg hoe u een rol kunt spelen in het programma Zorg Verandert, en dan met name in de ontmoetingen bij u in de buurt of wijk (huiskamerbijeenkomsten in 2015). Wat is het doel van deze bijeenkomsten, hoe gaan we ze organiseren, wat kunt u voor ons betekenen en wat kunt u van ons verwachten op het gebied van training en ondersteuning?

Aanmelden

Aanmelden kan via ZorgVerandert/aanmelden.Hier vindt u ook een overzicht van de data en locaties van alle provinciale bijeenkomsten.

Over Zorg Verandert

Zorg Verandert helpt mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, Žn hun omgeving, om zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven leven en kunt blijven meedoen in de maatschappij. De provinciale bijeenkomsten zijn voor mensen met een zorgvraag Žn hun omgeving, zoals mantelzorgers, vrijwilligers, belangenbehartigers en cliŽntondersteuners.

De website van Zorg Verandert gaat 22 september online.

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over