Breda heeft de Access City Award gewonnen. Dit is de Europese prijs voor de stad die het meeste doet voor de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. ‘Breda inspireert andere steden in Europa’, liet EU-commissaris Thyssen weten tijdens de prijsuitreiking.

De Brabantse stad heeft een oud, monumentaal centrum. De afgelopen jaren heeft de gemeente in samenwerking met het gehandicaptenplatform Breda Gelijk, ondernemers en bewoners hard gewerkt om het centrum toegankelijker en gastvrijer te maken voor mensen met een beperking. Parken, en de oude pleinen en straten werden aangepakt. Daarmee laat de stad zien dat ook monumentale binnensteden goed toegankelijk kunnen worden gemaakt. Breda stak ruim 400.000 euro in de verbeteringen.

Erkenning

De Access City Award wordt georganiseerd door de Europese Commissie en het Europees Gehandicaptenforum. De prijs is een erkenning voor steden die een voorbeeldrol spelen in het opheffen van belemmeringen. Breda was één van de vijf genomineerde steden. Nummer twee en drie zijn Evreux (Frankrijk) en Gdynia (Polen) geworden. Vorig jaar won Lyon de Award.

Meer informatie bij Breda Gelijk

Deel dit bericht

Meer nieuws over