Op 29 maart 2022 organiseren Zelfregiecentrum Nijmegen en Inclusie Verenigt het congres Gelijk is Gelijk in coronatijd, over inclusie van mensen met een beperking in 2040. Daarbij ligt het accent op de onderwerpen wonen, toegankelijkheid en cultuur. Rode draad: waar willen we over ongeveer 20 jaar met elkaar staan op deze belangrijke beleidsterreinen? Illya Soffer, directeur van Ieder(in) is een van de gastsprekers.

Een greep uit het programma

Willem Jagersma van PBT consult zal spreken over toegankelijkheid en design for all. Studenten Ergotherapie van de HAN presenteren de ideale rolstoelwoning. Mari Sanders (filmmaker), Illya Soffer (directeur Ieder(in)) en Teddy Vrijmoet (directeur De Lindenberg) gaan in gesprek over cultuur en inclusie.

Zo kort na de gemeenteraadsverkiezingen, is er uiteraard ook ruimte voor debat met (nieuwe) Nijmeegse raadsleden en bestuurders over inclusie. Verder zijn er diverse optredens, wordt de Broeder Tuck Award uitgereikt en presenteert Jan Troost zijn autobiografie over 50 jaar belangenbehartiging en ondeugd.

Voor wie

Het congres is op de eerste plaats bedoeld voor mensen met een beperking en hun directe omgeving. Maar ook voor beleidsmedewerkers van overheden, maatschappelijke organisaties, woningbouw corporaties en zorgverzekeraars. Zo willen we bijdragen aan de dialoog over hoe het gaat, wat er leeft en vooral waar het naartoe moet. We gaan deze dag ook een convenant sluiten met belangrijke partijen om inclusie in Nijmegen een extra ‘boost’ te geven.

Praktische informatie

Datum: 29 maart 2022, van 10.30 – 17.00 uur
Hoe te volgen: online via livestreaming.
Aanmelden voor de livestream: stuur een mail naar secretariaat@zrcn.nl

Bron: Zelfregiecentrum Nijmegen

Deel dit bericht

Meer nieuws over