Kom ook naar het online Congres ‘Samen regelen we het’ van de Verbeteragenda Hulpmiddelen op 10 juni.
Illustratief iemand zit met kladbloik op schoot en schrijft . Op achtergrond zien we mensen in gesprek

Praat mee over de stappen die gezet zijn om het hulpmiddelenbeleid beter te maken. En deel je ervaring om te zorgen dat gemaakte afspraken ook worden nageleefd. Vraag jouw gemeente of zij er ook bij zijn en ga hier ook na 10 juni samen over in gesprek.

Regel het

Nadat het tv-programma Kassa de noodklok luidde over de toegang tot hulpmiddelen, startte Minister Hugo de Jonge met spoed een actieteam. Hierin gingen gemeenten, leveranciers, cliëntorganisaties, professionals en zorgkantoren met elkaar aan de slag voor een beter hulpmiddelbeleid. Er is een landelijk normenkader opgesteld met een actieplan voor verbetering.

Nu, ruim anderhalf jaar later zijn er twee convenanten klaar en naderen meerdere handreikingen hun voltooiing. En minstens zo belangrijk: Er is meer inzicht in elkaars proces, meer wederzijds begrip en er ligt een stevige basis voor verdere samenwerking en goede communicatie. Daarom organiseert de VNG in nauwe afstemming met VWS, leveranciers, revalidatieartsen, ergotherapeuten, patiënten- en gehandicaptenorganisaties dit congres op 10 juni van 15 tot 17 uur. Aanmelden kan hier.

Op naar merkbaar beter

Het congres biedt een goed moment om samen stil te staan bij waar we vandaan komen en wat er is afgesproken over de verbetering . Wij gaan ook in gesprek met elkaar om te zorgen dat de verbeteragenda ook echt gaat zorgen voor een merkbaar betere uitvoering van de toegang levering en onderhoud van hulpmiddelen.

Lees hier alles over de verbeteragenda.

Lees hier een eerder bericht over de verbeteragenda.

 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over