De directeuren van Platforms VG en GGz en de CG-Raad en vertegenwoordigers van de Coalitie voor Inclusie hebben met staatssecretaris Veldhuijzen van Santen gesproken over de ratificatie van het VN-verdrag. De CG-Raad is tevreden over het gesprek en over de vervolgafspraken die gemaakt zijn.

De staatssecretaris benadrukte in het gesprek dat het kabinet voorstander is van ratificatie van het VN-verdrag en dat inzet van veel partijen nodig is om het VN-verdrag tot een succes te maken.

Gevolgen in beeld

Het kabinet laat momenteel een zogenaamde impactanalyse uitvoeren. Deze analyse brengt in beeld welke gevolgen ratificatie van het VN-verdrag zal hebben voor de Nederlandse wetgeving. Na ratificatie moeten de Nederlandse wetten voldoen aan regels van het VN-verdrag. Dat kan betekenen dat bestaande wetgeving moet worden aangepast. De impactanalyse brengt dit in beeld.

Samenwerking

Medio december wordt het eerste deel van de impactanalyse verwacht. De staatssecretaris wil de impactanalyse bespreken met de Coalitie voor Inclusie. Hiervoor is een vervolgafspraak gemaakt. De CG-Raad neemt deel aan de coalitie.

Meer over VN-verdrag

Downloads:

363_bericht-overleg-Stass-en-CvI111114_1.pdf – PDF (57 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over