Het kabinet heeft besloten om op 1 september met de “CoronaMelder” te komen. Ieder(in) vindt het belangrijk dat deze corona-app toegankelijk, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk is.
Man met visuele beperking raakt zijn smartphone aan

De app informeert mensen wanneer zij in de buurt zijn geweest van iemand die besmet is (geraakt) met het coronavirus. Je krijgt dan een melding op je telefoon dat je in de buurt bent geweest van iemand met corona en dat je je mag laten testen. Je kan dan contact opnemen met de GGD voor een test. Als uit die test blijkt dat je corona hebt, kunnen andere gebruikers van de app die in jouw buurt waren, gewaarschuwd worden.

 Vrije keus

Ieder(in) vindt het belangrijk dat deze corona-app toegankelijk, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk is. Daarom testen we de app samen met onze leden en netwerkpartners. Zodat de app voor iedereen toegankelijk en bruikbaar is. Dan kun je zélf de keuze maken om de app te gebruiken. Die eigen keuze mag niet verhinderd worden omdat de app niet toegankelijk of te ingewikkeld is.

Onze betrokkenheid bij de app gaat nadrukkelijk niet over de techniek, privacy, datagebruik en veiligheid. Daarvoor zijn andere deskundige partijen betrokken.

Toegankelijke installatie

De toegankelijkheid van de app wordt op dit moment nog volop getest. Ieder(in) vraagt ook aandacht voor de ondersteuning bij installatie en gebruik van de app. Het is nu nog niet duidelijk hoe die ondersteuning georganiseerd wordt en door wie.

Net als voor de app geldt ook voor de ondersteuning dat die voor iedereen toegankelijk is. Zodat mensen met kennis van installatie en het gebruik van een app via mail of chat, telefonisch en persoonlijk beschikbaar zijn voor goede uitleg en hulp.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over