Dit jaar organiseren ProDemos en Ieder(in) weer de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’. De cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeenten die meedoen. Dit jaar zijn dat Alphen a/d Rijn, Haarlemmermeer, Arnhem en Groningen. De cursus is toegankelijk voor mensen met een fysieke, visuele en/of auditieve beperking. Als het nodig is worden er extra faciliteiten hiervoor geregeld. Update 24 april 2021: alle inschrijftermijnen voor de cursus van dit jaar zijn inmiddels verstreken!

Actuele informatie via website en social media

Aanmelden voor deze cursussen is inmiddels niet meer mogelijk. Zodra bekend wordt dat er volgend jaar weer cursussen ‘Politiek actief voor de gemeente’ worden georganiseerd zal Ieder(in) hierover weer communiceren via de website en social media.

‘Politiek Actief’ is inclusief en voor iedereen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil een actieve rol kan spelen in de (lokale) politiek. Met deze toegankelijke cursus willen we daarbij helpen. Door de hulp van ervaringsdeskundigen en via expertgesprekken is het cursusmateriaal speciaal ontwikkeld en inclusief gemaakt. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten met trainingen, zoals ‘overtuigend debatteren’ en lezingen van gastdocenten uit de politieke praktijk. Theorie wisselen we af met praktische opdrachten en interactieve werkvormen. Verder zijn er presentaties van lokale gastdocenten en ontmoetingen met lokale politici.

Deel dit bericht

Meer nieuws over