Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Hierdoor is er veel veranderd op het vlak van arbeid en inkomen. Ook veel mensen met een verstandelijke beperking hebben te maken met deze wet. De uitgave Mensen met een arbeidsbeperking - Wat verandert er door de participatiewet vanaf 2015 is oorspronkelijk geschreven voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Maar het is ook voor iedereen die met deze wet te maken krijgt heel informatief.

De Participatiewet is een ingewikkelde wet. Het boekje geeft in eenvoudige taal en met veel beeld uitleg over de Participatiewet en alles wat er bij komt kijken: Wat is de Participatiewet? Wat er is veranderd? Wie krijgt ermee te maken? Wat betekent het voor mensen die onder de nieuwe wet vallen?

Via kwartetspel van elkaar leren

Er is naast het boekje ook een kwartetspel ontwikkeld. Dit nodigt uit om in kleine groepjes het gesprek aan te gaan over werk en van elkaar te leren. De kwartetten gaan over verschillende onderwerpen: Wat is een arbeidsbeperking? Wie kan helpen bij het vinden van werk? Wat is passend werk is? Wie komt er op voor onze belangen?

Breed te gebruiken

Het voorlichtingsmateriaal is zeer geschikt om te gebruiken tijdens voorlichtingsbijeenkomsten aan groepen. Bijvoorbeeld op school tijdens lessen in de hoogste klassen, of door groepsleiding van woonvormen. Participatie-, wwb-, en wmo-raden kunnen het spel gebruiken om in gesprek te komen met de nieuwe doelgroep. Het spel geeft ook een goede aanleiding om in gesprek te gaan met gemeenteraadsleden of het UWV.

Downloaden of bestellen

Het boekje is gratis te downloaden als PDF (zie onderaan deze pagina) of als bladeruitgave.

Het boekje is ook te bestellen voor €3,90 via de winkel van Ieder(in).

Webwinkel van Ieder(in)
Meer over Werk
Terug naar Home

Downloads:

743_Boekje_-_mensen_met_een_arbeidsbeperking_maart_2015.pdf – PDF (4 MB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over