Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. In de Prokkelweek worden een heleboel prokkels georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan gesprekken, aan een online MegaProkkelBingo, het Prokkel-Ommetje of aan ProkkelOpPad. En zelf een prokkel organiseren kan natuurlijk ook. De Prokkelweek is van 7 t/m 12 juni, maar opent al op vrijdag 4 juni.

Serieuze online ontmoetingen

Ministeries en maatschappelijke organisaties grijpen de Prokkelweek aan om in gesprek te gaan met mensen met een verstandelijke beperking. Voor veel vraagstukken vragen zij inbreng van ervaringsdeskundigheid. Mooi om te zien dat steeds meer mensen met een licht verstandelijke beperking daaraan meedoen: zij hebben zich de kunst van het online verbinden goed eigen gemaakt.

Maar ook ruimte voor ontspanning

Natuurlijk wordt er ook voor ontspanning gezorgd. Zorgaanbieder De Zijlen organiseert een MegaProkkelBingo, online. Mensen uit het hele land doen er aan mee. Individuen en groepen kunnen zich hier aanmelden voor de  online MegaProkkelBingo.

Met de zomer voor de deur nodigt de landelijke stichting organisaties uit mee te doen aan ProkkelOpPad: een online opdrachtentocht voor teams van mensen met en zonder (verstandelijke) beperking.

En natuurlijk zijn er hier en daar ook op lokaal niveau kleinschalige ontmoetingen georganiseerd. Meedoen aan het Prokkel-Ommetje is een mooi voorbeeld daarvan. Samen wandelen en elke week kans maken op een leuke prijs.

Een eigen activiteit organiseren

Zelf een prokkel organiseren kan natuurlijk ook. Graag zelfs. Je activiteit kan je hier aanmelden.

Meer over de Prokkelweek lees je op de website van Stichting Prokkel

LFB is een van de Founding Fathers van de Prokkelweek. 
LFB is lid van Ieder(in).

Deel dit bericht

Ook lid worden van Ieder(in)?

Meer nieuws over