Voor studenten met een beperking biedt online onderwijs flink wat voordelen. In het nieuwe schooljaar zijn bij veel hogescholen en universiteiten de online onderwijsmogelijkheden weer teruggedraaid. Ieder(in) maakt zich, samen met andere organisaties, sterk voor het behoud ervan. En vraagt studenten hun ervaringen te delen.

Voordelen online onderwijs

Een opgenomen hoorcollege luisteren, digitaal tentamen afleggen of je vragen over de lesstof stellen tijdens een online spreekuur met de docent: waar online onderwijs tijdens de coronacrisis nog vanzelfsprekend was, zijn deze mogelijkheden bij veel hogescholen en universiteiten in het nieuwe schooljaar weer teruggedraaid.

Ervaringen delen

Samen met de landelijke studentenvakbond LSVb en JongPIT verzamelt Ieder(in) de ervaringen die studenten met een beperking tijdens de eerste weken van het schooljaar hebben opgedaan. Worden er bijvoorbeeld nog online opties aangeboden door jouw onderwijsinstelling? Of moet je de mogelijkheden waarvan jij gebruik wilt maken aanvragen als speciale voorziening?

Vragenlijst

Om meer zicht te krijgen op het online onderwijs in het nieuwe schooljaar, vragen we je om onderstaande vragenlijst in te vullen. Dat kost je maar een paar minuten.

Vragenlijst Online studeren

De resultaten bundelen we en delen we met het Ministerie van Onderwijs en de onderwijskoepels Vereniging Hogescholen (VH) en Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU).

Deel dit bericht