Wil je meedenken met het UWV over knelpunten in de uitvoering en verbetering van de dienstverlening? Dan is een lidmaatschap van een UWV-cliëntenraad misschien iets voor jou!

Ieder(in) heeft als organisatie van mensen met een beperking een aantal zetels in de cliëntenraden van het UWV. Na lange tijd dragen we weer mensen voor als kandidaat voor deze zetels. Je kunt je aanmelden voor een UWV-cliëntenraad als je:

  • een uitkering, voorziening of ondersteuning van UWV hebt of hebt gehad;
  • als werkzoekende ingeschreven staat bij UWV;
  • een aanvraag bij UWV hebt lopen;
  • een individuele cliënt van UWV vertegenwoordigt of een groep cliënten van UWV.

Kandidaten voor de landelijke en enkele regionale cliëntenraden

Het UWV heeft een centrale landelijke cliëntenraad en regionale cliëntenraden. Ieder(in) zoekt kandidaten voor de landelijke raad en voor de regionale raden van Groot Amsterdam, Gelderland Midden & Zuid en Overijssel & Gelderland Noord.

Meer informatie

Voor het werk in de cliëntenraad krijg je een onkostenvergoeding. Verder kun je in overleg met de adviseur van de desbetreffende cliëntenraad, passende voorzieningen krijgen als je die vanwege je beperking nodig hebt.

Wil je meer weten over wat het werk van een raadslid inhoudt, hoeveel tijd het kost en welke kwaliteiten je moet hebben? Lees dan hier verder: Word ook raadslid (clientenraad-uwv.nl)

Heb je interesse?

Als je interesse hebt in een van de openstaande zetels van Ieder(in) en je voldoet aan de voorwaarden die het UWV stelt, neem dan contact op met Marion van Beek, beleidsmedewerker van Ieder(in). Na een gesprek met haar, kan zij je namens Ieder(in) voordragen als kandidaat voor een raadszetel bij het UWV. Je kunt Marion bellen op 06 83 99 53 38 of haar een mail sturen: m.vanbeek@iederin.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws over