Onderwijs volgen is een belangrijke basis om mee te kunnen doen in de samenleving. Ieder(in), het Landelijk Platform GGz en Patiëntenfederatie Nederland willen daarom dat scholieren met een beperking of chronische ziekte de mogelijkheden van het onderwijs ten volle kunnen benutten.
Hoe kunnen we dat waarmaken? Wat is daarvoor nodig? Wat heb je nodig om naar school te kunnen gaan? Wat betekent het voor je sociale netwerk als je naar een reguliere school gaat of juist naar het speciaal onderwijs? En hoe kunnen we de ervaringskennis van jongeren en hun ouders inzetten om zaken te verbeteren?
Ieder(in), LPGGz en Patiëntenfederatie Nedeland willen de antwoorden op deze vragen ophalen bij scholieren met een beperking en hun ouders/begeleiders zelf. Met de resultaten kunnen we gemeenten, scholen en zorgaanbieders laten zien wat er nodig is en hoe ze in contact kunnen komen met jongerengroepen en ouderinitiatieven die hier verstand van hebben.
Voor dit project zoeken wij mensen die met ons mee willen denken over hoe we het onderzoek het beste kunnen aanpakken.
Doet u mee?
Wat doet de meedenkgroep?
- De meedenkgroep volgt het project op hoofdlijnen en geeft advies over de aanpak en de uitvoering.
- Daarnaast denken we erover om ook subgroepjes te maken die op onderdelen van het project meer in detail meedenken en tips geven. Bijvoorbeeld over hoe vragenlijsten kunnen worden geformuleerd of hoe en waar bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd.
Wat vraagt de meedenkgroep?
- De meedenkgroep vergadert drie keer per jaar twee uur lang in Utrecht of in Amersfoort. Elke vergadering vraagt ongeveer twee uur voorbereidingstijd.
- De subgroepjes komen bij elkaar op afroep. We weten nog niet zeker hoeveel tijd het kost om aan zo‚ n groepje mee te doen, maar we schatten het nu in op twee uur per maand. We denken dat we veel online kunnen uitwisselen en bekijken of we kunnen overleggen via Skype, zodat er zo weinig mogelijk reistijd aan te pas komt.
Wat krijgt u ervoor terug?
- U krijgt voor elke vergadering een reiskostenvergoeding en een onkostenvergoeding van 50 euro.
Meer weten?
Tijdens de startbijeenkomst voor geïnteresseerden krijgt u uitleg over het onderzoek en het meedoen aan de meedenkgroep en de subgroepjes. Deze vindt plaats in week 36 (5 t/m 10 september). U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen met uw naam, adres, telefoonnummer en de organisatie waar u aan verbonden bent naar g.boezaard@iederin.nl. Daarna kunt u beslissen of u meedoet of niet.
Hebt u meer informatie nodig? Bel dan met Gepke Boezaard op 06-461 323 51 of Heidi Heuvelman op 033 – 421 84 10.
Downloads:
988_DenkMeeOnderwijsAchtergrondGepke-hvb2.docx – docx (24 KB)