Solliciteren, erbij horen op school, en een veilige sfeer op de werkvloer, in je klas en op straat. Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen tijdens de eerste digitale editie van het Denk Anders Debat. Vanuit je eigen huiskamer kun je luisteren naar persoonlijke ervaringen van jongeren met een beperking met het opbouwen van een zelfstandig leven. Tegen welke drempels zijn zij aangelopen? En hoe hebben ze deze overwonnen? Samen met professionals zoals beleidsmakers en werkgevers gaan we in gesprek over hoe we deze drempels in de toekomst kunnen wegnemen.

Dit jaar richten we de virtuele schijnwerpers op regio Alkmaar. Kom jij daar uit de buurt? Dan herken je jezelf misschien wel extra in de verhalen van jongeren in Alkmaar. Maar ook voor jongeren en professionals uit andere regio’s is het Denk Anders Debat de plaats om goede voorbeelden op te halen en jezelf uit te dagen om anders te denken over meedoen in de samenleving.

In het programma is bijzondere aandacht voor solliciteren, erbij horen op school, en een veilige sfeer op de werkvloer, in je klas en op straat. Wat is daarvoor nodig? Wat kunnen werkgevers en leraren bijdragen? En hoe kun je zelf omgaan met je beperking in die situaties?

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor het Denk Anders Debat van 7 april 2021 (van 19:00 – 21:00 uur via Zoom).

Heb je een vraag over het Denk Anders Debat of wil je contact met de organisatie? Mail dan naar l.vlagsma@iederin.nl.

Deel dit bericht

Meer nieuws over