In de lezing blikt Jeske Troost op inspirerende wijze terug op de acties van haar vader en kijkt vooruit naar de eerste echt inclusieve…

Lees meer

Volwassen man in een rolstoel met een tablet op schoot. De man heeft een geconcentreerde blik en gespannen vingers waarmee hij de tablet bedient. Hij heeft een lichte huidskleur, is kalend en draagt een licht grijs overhemd.
Tot 4,5 miljoen mensen bereikt de Rijksoverheid digitaal niet. Bijvoorbeeld omdat mensen niet beschikken over digitale middelen of over digitale vaardigheden.

Lees meer

decoratief
Vandaag wordt het kabinet Schoof beëdigd. In de uitwerking van hun hoofdlijnenakkoord moet meer aandacht komen voor de positie van mensen met een beperking of…

Lees meer

Foto van het VN gebouw in Gèneve. Aan weerszijden van een groene grasmat staan vlaggenmasten met alle vlaggen van landen in de Verenigde naties. Aan het einde van de vlaggenrij kijk je naar een geel gebouw met 2 kolommen naast de ingang.
Op 15 augustus gaat het VN-comité de Nederlandse overheid bevragen op hoe het VN-verdrag Handicap wordt uitgevoerd in Nederland.

Lees meer

Persoon met kort grijs haar en lichte huidskleur in rolstoel met winkelmandje op schoot in supermarkt.
Mensen met een beperking hebben hogere noodzakelijke kosten. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud waaraan Ieder(in) meewerkte.

Lees meer

Esmee en Mare maken samen een hartje met hun handen
NOS op 3 maakte samen met Ieder(in) een uitlegvideo over de Participatiewet. Zit jij ook vast in de wet? Vertel ons jouw verhaal.

Lees meer

Twee jongens aan een tafel hebben schoolboeken en schriften voor zich open liggen.
Het nieuwe plan voor inclusief onderwijs is goedgekeurd, maar over speciaal onderwijs behouden is Den Haag verdeeld. Waar staan we nu?

Lees meer

openingsbeeld jaarverslag 2023
Door de val van het kabinet stond 2023 onverwachts in het teken van nieuwe verkiezingen. We schreven de verkiezingsoproep ‘Kies voor een toegankelijk Nederland'. De…

Lees meer

Een man met een lichte huidskleur, kort grijzend baardje, blauwe ogen en zwarte bril kijkt naar zijn laptop. Hij zit in een elektrische rolstoel en draagt een zwart shirt en bruin vest. Rechts van hem staan een vrouw en een man met een licht getinte huidskleur. De vrouw draagt een blauwe trui, spijkerbroek en een mobiele telefoonhouder. Ze heeft een zilverkleurige laptop. De man heeft kort zwart haar, een bril met rond montuur en draagt een blauwe jas. Hij zit in een rolstoel. Op de achtergrond staan lage houten kasten en een lichtblauwe wand.
Het landelijke Normenkader hulpmiddelen geeft genoeg mogelijkheden om de toegang, levering en service van hulpmiddelen te verbeteren.

Lees meer

Een vrouw in een rolstoel praat zelfverzekerd voor een groep
Praat mee tijdens de werksessies over wat kwalitatieve zorg en ondersteuning betekent voor jou.

Lees meer

Martin Boerjan
Het VN-verdrag Handicap zegt dat mensen met een beperking recht hebben op zelfstandige persoonlijke mobiliteit. Wat doet Ieder(in) hieraan?

Lees meer

Op 6 juni zijn er Europese verkiezingen. Wat is er bij verkiezingen geregeld voor kiezers met een beperking?

Lees meer