
Nu.nl besteede aandacht aan de moeilijke aanvraagprocessen, afwijsbeleid, achterdocht, ontmoediging, discriminatie en gebrek aan informatie bij de aanvraag van zorg en ondersteuning bij gemeenten.

Hoewel het wetsvoorstel resultaatgericht beschikken werd ingetrokken, probeert de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) alsnog deze manier van werken te behouden, tot ongenoegen van Ieder(in).

Ieder(in) is teleurgesteld dat er geen gerichte maatregelen zijn getroffen om de bestaanszekerheid voor mensen met een beperking of chronische ziekte te verbeteren.

Iedereen wil meer bestaanszekerheid voor ‘de onderkant'. Maar mensen met een beperking of chronische ziekte worden vergeten, waarschuwt Thomas Ronnes.

Veel gemeenten geven geen, onjuiste of onvolledige informatie over de studietoeslag voor studenten met een beperking. Dat blijkt uit onderzoek van Ieder(in).

Het wetsvoorstel ‘Resultaatgericht beschikken’ is ingetrokken. Maar via een achterdeur proberen gemeenten deze manier van werken toch te behouden.

Er zijn schrijnende situaties in de zorg en ondersteuning voor mensen met een levenslange, levensbrede beperking. Toch wordt het debat in de Tweede Kamer over…

De kaart laat in de hele EU zien dat je een beperking hebt. Dat kan toegankelijkheid verbeteren en bureaucratie verminderen. Er zijn nog wel vragen…

Suzanne Bakker heeft onderzocht wat online onderwijs betekent voor de toegankelijkheid van het onderwijs voor studenten met een beperking.

Voor personen die verhuizen naar een Wlz-zorginstelling en thuis nog willen logeren is het belangrijk dat thuis de benodigde hulpmiddelen blijven.

Op vrijdag 3 november is de SamenSterkdag, in Zwolle. Je bent van harte uitgenodigd! Vanaf vandaag kun je je aanmelden. Op de SamenSterkdag staan mensen…

Op 13 september is er een online informatiebijeenkomst over de gemeentepolis en andere vormen van inkomensondersteuning bij hoge zorgkosten.
- 1(current)
- 2
- 3
- Volgende »
- Laatste »