vrouw in rolstoel aan het werk achter laptop
Het doel van de banenafspraak werd opnieuw niet gehaald. Onderzoek van de Arbeidsinspectie toont aan dat veel mensen met een beperking geen echte kans op…

Lees meer

Ieder(in) en andere cliëntenorganisaties vinden de herinvoering van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage in de Wmo geen goed idee. De Wmo moet financieel toegankelijk blijven.

Lees meer

Vacature hr-adviseur

Jongeman schud de hand van een vrouw aan de andere kant van een bureau. De man heeft een licht huidskleur, draagt een wit overhemd met een zwart colbert. Achter hem is een kantoor met planten zichtbaar.
Als hr-adviseur heb je een brede, allround functie, met hart en oog voor mensen en ben je verantwoordelijk voor het hr-beleid, strategieontwikkeling en uitvoering.

Lees meer

Rijen vlaggen met op de achtergrond het gebouw van de Verenigde Naties
Op 13 augustus spreekt een delegatie van mensen met een beperking en hun organisaties, waaronder Ieder(in), in Genève met het VN-comité.

Lees meer

In de lezing blikt Jeske Troost op inspirerende wijze terug op de acties van haar vader en kijkt vooruit naar de eerste echt inclusieve…

Lees meer

Volwassen man in een rolstoel met een tablet op schoot. De man heeft een geconcentreerde blik en gespannen vingers waarmee hij de tablet bedient. Hij heeft een lichte huidskleur, is kalend en draagt een licht grijs overhemd.
Tot 4,5 miljoen mensen bereikt de Rijksoverheid digitaal niet. Bijvoorbeeld omdat mensen niet beschikken over digitale middelen of over digitale vaardigheden.

Lees meer

decoratief
Vandaag wordt het kabinet Schoof beëdigd. In de uitwerking van hun hoofdlijnenakkoord moet meer aandacht komen voor de positie van mensen met een beperking of…

Lees meer

Foto van het VN gebouw in Gèneve. Aan weerszijden van een groene grasmat staan vlaggenmasten met alle vlaggen van landen in de Verenigde naties. Aan het einde van de vlaggenrij kijk je naar een geel gebouw met 2 kolommen naast de ingang.
Op 15 augustus gaat het VN-comité de Nederlandse overheid bevragen op hoe het VN-verdrag Handicap wordt uitgevoerd in Nederland.

Lees meer

Persoon met kort grijs haar en lichte huidskleur in rolstoel met winkelmandje op schoot in supermarkt.
Mensen met een beperking hebben hogere noodzakelijke kosten. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud waaraan Ieder(in) meewerkte.

Lees meer

Esmee en Mare maken samen een hartje met hun handen
NOS op 3 maakte samen met Ieder(in) een uitlegvideo over de Participatiewet. Zit jij ook vast in de wet? Vertel ons jouw verhaal.

Lees meer

Twee jongens aan een tafel hebben schoolboeken en schriften voor zich open liggen.
Het nieuwe plan voor inclusief onderwijs is goedgekeurd, maar over speciaal onderwijs behouden is Den Haag verdeeld. Waar staan we nu?

Lees meer

openingsbeeld jaarverslag 2023
Door de val van het kabinet stond 2023 onverwachts in het teken van nieuwe verkiezingen. We schreven de verkiezingsoproep ‘Kies voor een toegankelijk Nederland'. De…

Lees meer