Vanaf maart 2023 kun je weer belastingaangifte doen. Het is dan goed om te weten of je in 2022 zorg- en/of meerkosten had die fiscaal aftrekbaar zijn, zodat je geen geld laat liggen. Omdat het niet altijd eenvoudig is om uit te zoeken welke kosten voor aftrek in aanmerking komen zorgt Ieder(in) voor actuele informatie hierover. Hoe we dat doen lees je hieronder.
decoratief.

Informatie via 3 manieren

Ieder(in) zoekt jaarlijks uit wat er verandert in de belastingwetten en -regels die van invloed zijn op de aftrekbaarheid van zorg- en meerkosten. En zoals ieder jaar delen we dit met onze achterban, belastingadviseurs en overige geïnteresseerden. Dat doen we op de volgende drie manieren:

  • Het webinar ‘Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking’.
  • Een vrij te verspreiden artikel: ‘Aangifte inkomstenbelasting? Doen! – De aftrek van zorgkosten en andere belastingvoordelen’.
  • De jaarlijks geactualiseerde website meerkosten.nl.

Webinar

Op donderdag 9 februari 2023 organiseert Ieder(in) van 19.00 – 20.30 uur het webinar ‘Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking’.

Iedereen kan het webinar bijwonen, maar het is vooral interessant voor mensen die hun eigen aangifte invullen of voor mensen die anderen helpen met het invullen van hun aangifte of dit voor anderen doen, zoals juridisch- of helpdeskmedewerkers, beleids- of communicatiemedewerkers van patiënten- of gehandicaptenorganisaties, belastingadviseurs of medewerkers van bijvoorbeeld bibliotheken of rechtswinkels.

Het webinar gaat over wat het hebben van een beperking of een chronische ziekte betekent voor iemands financiën. Tijdens het webinar geeft Kees Dijkman tips over de mogelijkheden rondom de aftrek van specifieke zorgkosten. Ook worden vragen over de compensatie van meerkosten beantwoord.

Het artikel

Ieder jaar schrijft Kees Dijkman in opdracht van Ieder(in) een artikel over de fiscale aftrek van zorgkosten. Hierin wordt uitgelegd wanneer aftrek van zorgkosten van toepassing is en hoe aangifte van inkomstenbelasting voordeel kan opleveren. In het artikel wordt via een stappenplan aangegeven hoe je dat precies doet.

Dit artikel, ‘Aangifte inkomstenbelasting? Doen! – De aftrek van zorgkosten en andere belastingvoordelen’ kun je onderaan dit bericht downloaden. Het artikel mag verder verspreid worden, met vermelding van:  “Auteur: Kees Dijkman, bron: Ieder(in)”

Alle informatie op één website

Op de website www.meerkosten.nl geeft Ieder(in) actuele informatie over de fiscale aftrek van zorgkosten en meerkosten en over het aanvragen van inkomensondersteuning.

Deel dit bericht

Meer nieuws over