Twee mannen geven elkaar een handIeder(in) is een vereniging. Belangenorganisaties en patiëntenverenigingen kunnen lid worden van Ieder(in). Dit zijn onze leden

Aanmelden als lid

Wil je jouw organisatie aanmelden als lid, stuur dan een e-mail naar leden@iederin.nl. We sturen je dan een informatiepakket.

Waarom lid worden?

Aandacht voor de belangen van jouw achterban

Via lobby, overleg en samenwerking behartigt Ieder(in) continu de belangen van haar leden en hun achterban. De beleidsmedewerkers van Ieder(in) betrekken de leden actief bij de het opstellen van het jaarlijkse werkplan en bij het bepalen van de standpunten. Op verschillende manieren nodigen zij leden uit hun ervaringen, knelpunten en visie te delen. Ieder(in) is een sterke gesprekspartner voor overheid, politiek, zorgverleners, verzekeraars, uitkerende instanties, vervoersbedrijven, dienstverleners en het bedrijfsleven. Dit betekent dat je via Ieder(in) de belangen van jouw achterban onder de aandacht kan brengen bij de overheid, de politiek en maatschappelijke organisaties.


Actuele informatie voor jouw achterban

Het communicatieteam van Ieder(in) schrijft informatieve artikelen over zorg, werk, onderwijs, vervoer, het VN-verdrag Handicap, zorgkosten en belasting etc. Via onze Ledenmail en direct mailing krijgen leden van Ieder(in) deze informatie en artikelen toegestuurd. Deze informatie mag vrij (met bronvermelding) gepubliceerd worden op de eigen website, ledenblad of nieuwsbrief (alleen tekst, beelden op onze website zijn niet rechten vrij). Met de informatie en artikelen van Ieder(in) kun je jouw leden op de hoogte houden van de meest actuele ontwikkelingen.


Free publicity voor jouw organisatie

Regelmatig plaatsen we op onze website berichten over onze leden. Deze berichten verspreiden we verder via onze nieuwsbrieven en social media-kanalen. Zo krijgt het nieuws over jouw organisatie een groter bereik.


Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging voor jouw leden

Ieder(in) heeft met een aantal zorgverzekeraars afspraken over vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging. Deze zorgverzekeraars vergoeden (deels) de kosten van het lidmaatschap van een patiëntenvereniging als deze lid is van Ieder(in). Ieder(in) verstuurt jaarlijks naar haar leden een overzicht van zorgverzekeraars die deze vergoeding bieden.
Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging 2024 (pdf)


Criteria lidmaatschap

In principe kan elke vereniging of stichting die zonder winstoogmerk opkomt voor de belangen van mensen met een beperking of chronische ziekte lid, worden van Ieder(in). Meer specifieke criteria vind je in het Huishoudelijk reglement Ieder(in) (pdf – 185 KB) en de Statuten Ieder(in) (pdf – 6 MB).

Kosten lidmaatschap

De kosten van het lidmaatschap variëren en zijn afhankelijk van type en omvang van jouw organisatie. Ieder(in) onderscheidt twee type leden: centrale leden (landelijke organisaties) en decentrale leden (organisaties werkzaam binnen één gemeente of één provincie). Voor meer informatie over de kosten, download Contributieregeling lidmaatschap Ieder(in) (pdf – 79 KB).

Meer weten?

Meer lezen over de vereniging Ieder(in)? Download onze statuten (pdf – 6 MB).

Heb je vragen over het lidmaatschap Ieder(in)? Stuur een mail naar Maarten de Gouw, coördinator Leden en netwerk; email leden@iederin.nl.