decoratief

Op 15 maart 2023 zijn de Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen. Het recht om te stemmen is de basis van onze democratie. Dus iedereen moet kunnen stemmen. Ook als je in een rolstoel zit, niet goed ziet of hoort, of moeite hebt met ingewikkelde teksten of formulieren. 

Deze themapagina ‘Toegankelijke verkiezingen’ geeft informatie voor:

  • lokale belangenbehartigers,
  • mensen met een beperking die willen gaan stemmen,
  • organisaties die de verkiezingen organiseren,
  • politici die campagne voeren
  • en mensen met een beperking die zelf de politiek in willen.

 

decoratief

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Op 15 maart 2023 zijn de Verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Waar gaan deze verkiezingen over? Welke thema’s zijn tijdens deze verkiezingen van belang voor mensen met een beperking en chronische ziekte? En wat heeft de Eerste Kamer met deze verkiezingen te maken?

decoratief

Je stem uitbrengen

Hier vind je informatie die jou kan helpen bij het zelfstandig uitbrengen van je stem. 

Zo kan iedereen stemmen

Ben je als medewerker van de gemeente of als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van de verkiezingen? Hier vind je informatie over hoe je ze toegankelijk maakt voor iedereen.

Maak je politieke boodschap toegankelijk

Voer je campagne voor jouw politieke partij? Ontdek hoe je jouw politieke boodschap toegankelijk maakt voor iedereen.

Zelf politiek actief

Heb jij een beperking en wil je politiek actief worden? Maar ervaar je vanwege je beperking drempels om die stap te zetten? Deze informatie kan je misschien helpen.

 

decoratief

Nog steeds interessant

Ieder(in) zet zich al langer in voor toegankelijke verkiezingen. Bekijk hier materiaal dat wij voor eerdere verkiezingen hebben gemaakt. Dit materiaal is niet aangepast aan de komende verkiezingen, maar bevat wel bruikbare informatie.