Vinger aan de pols

Op basis van het programma van eisen maakt de gemeente een plan van aanpak. In dit plan staan de acties die ondernomen moeten worden en een tijdsplanning. Als belangenorganisatie hou je vinger aan de pols.

Je kunt feedback geven op het plan van aanpak. Voldoet het aan het programma van eisen? Is er andere of extra prioritering nodig? Spreek goed af hoe je aangehaakt blijft. Hoe word je geïnformeerd en op welk moment kun je feedback leveren? Het is handig om een vast contactpersoon te hebben bij de gemeente, iemand die makkelijk benaderbaar is.

Testteam samenstellen en scholen

Een van de acties die zeker in het plan van aanpak moet staan is: samenstellen en scholen van een testteam ervaringsdeskundigen. Begin daar ruim op tijd mee en doe dat samen met de gemeente. Het testteam kan ook ingezet worden bij een demonstratie. Zie volgende stap.

Voor het opzetten en scholen van het demonstratie- en/of testteam zie De 10 vragen over het digitale testteam en de inspiratie-verhalen van Voorall en ICT4Handicap [worden nog toegevoegd].