De laatste fase in het wetgevingsproces breekt nu aan. Vandaag bespreekt de Eerste Kamer het VN-verdrag. De Alliantie, een samenwerkingsverband waar Ieder(in) deel van uitmaakt, kijkt uit naar deze belangrijke stap op weg naar ratificatie.

De Alliantie hoopt dat de Eerste Kamer nog van het kabinet gedaan weet te krijgen dat het spoedig een besluit neemt over het Facultatief Protocol.

Dit protocol biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om, nadat nationale rechtsmiddelen zijn uitgeput, klachten in te dienen bij het onafhankelijke VN Comité voor de Rechten van Personen met een Beperking. Het kabinet heeft daarover tot nu toe niks willen toezeggen. Daar moet verandering in komen.

Verder hoopt de Alliantie dat de Eerste Kamer een krachtig signaal aan de regering afgeeft over het belang van daadkrachtig leiderschap. Zodat het VN-verdrag straks echt het verschil gaat maken voor mensen met een beperking.

Het debat vindt plaats tussen 15.00 en 19.00 uur.

U kunt hieronder de brief downloaden die de Alliantie eerder aan de Eerste Kamer stuurde.

De Alliantie is een samenwerkingsverband van Ieder(in), LPGGz, LFB, Coalitie voor Inclusie en Per Saldo. De Alliantie zet zich in voor snelle en zorgvuldig ratificatie, en daadkrachtige implementatie van het VN-verdrag.

Downloads:

933_Brief_Alliantie_aan_Eerste_Kamer.pdf – PDF (167 KB)
934_Bijlage_Alliantie_aan_Eerste_Kamer.pdf – PDF (139 KB)
935_Brief_Alliantie_aan_Eerste_Kamer.docx – docx (434 KB)
936_Bijlage_bij_brief_Alliantie_aan_Eerste_Kamer_behandeling_VN-verdrag.docx – docx (113 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over