Op dinsdag 2 juli is het Europees Parlement begonnen aan een nieuwe termijn. Ieder(in) roept Nederlandse Europarlementariërs op zich aan te sluiten bij de Disability Intergroup.

De Disability Intergroup is al jaren een bestaande groep van Europees Parlementsleden – uit verschillende landen en van verschillende politieke partijen – die zich actief inzet voor mensen met een beperking. In april vroeg Ieder(in) Nederlandse kandidaten voor de Europese Verkiezingen het manifest van EDF – de Europese belangenorganisatie voor mensen met een beperking – te ondertekenen. In het manifest wordt opgeroepen tot een goed beleid voor mensen met een beperking tussen 2020 en 2030, gebaseerd op de bepalingen in het VN-verdrag Handicap. Daarnaast vraagt het manifest Europese politici om zich in te zetten voor een toegankelijk Europa en het waarborgen van de mensenrechten van mensen met een beperking.

Met het tekenen van het manifest beloofden kandidaten zich als (nieuw) lid van het Europees Parlement ook aan te sluiten bij de Disability Intergroup. Uiteindelijk tekenden 21 Nederlandse kandidaten het manifest. Van die 21 ondertekenaars zijn zes kandidaten daadwerkelijk in het Europees Parlement gekozen:

– Samira Rafaela – D66
– Esther de Lange – CDA
– Mohammed Chahim – PvdA
– Bas Eickhout – GroenLinks
– Kim van Sparrentak – GroenLinks
– Toine Manders – 50Plus

Ieder(in) stuurt een brief aan Samira, Esther, Mohammed, Bas, Kim en Toine met de oproep: sluit je aan bij de Disability Intergroup!

De brief is te downloaden onderaan dit bericht.

Meer lezen:
Europese politici: zet je in voor mensen met een beperking!
Nederlandse kandidaten Europese verkiezingen doen belofte

Deel dit bericht

Meer nieuws over