Op 15 mei is Xandra Koster begonnen als projectleider implementatie VN-verdrag handicap voor de Alliantie. Namens de Alliantie werkt zij aan de inzet van ervaringsdeskundigen bij gemeenten en overheden. Hierin zoekt ze nauwe samenwerking met de VNG en de brancheverenigingen.

Xandra, Ik was helemaal niet op zoek naar een baan, maar toen ik deze vacature zag moest ik wel solliciteren; zo‚ n mooie functie zie je niet vaak.

Xandra heeft heel veel verschillende dingen gedaan, van jeugdzorg, psychiatrie en gehandicaptenzorg tot zelfstandig rouwbegeleider en trainer zelfmoordpreventie. Ook heeft ze ervaring in de lokale politiek. De laatste jaren, sinds ze ziek werd in 2013, houdt ze zich bezig met belangenbehartiging voor mensen met een beperking.

Xandra werkt tot eind 2019 gedurende 18 uur per week aan het project., De VNG en de brancheverenigingen werken zelf aan de implementatie van het VN-verdrag. Wij zorgen dat daarbij de inzet van ervaringsdeskundigen geborgd is. We zijn voor een deel dus volgend aan die projecten. Het is belangrijk dat we samenwerken. Om de samenleving te veranderen is ieders inzet hard nodig.

Lees meer nieuws over het VN-verdrag

Beeld: Iris Planting

Deel dit bericht

Meer nieuws over