Voor mensen die nog steeds een verhoogd risico lopen of kwetsbaar blijven voor het coronavirus, zijn aanvullende maatregelen genomen. Sommige mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen geen prik krijgen tegen het coronavirus. Of de prik werkt bij hen minder goed.
Een man en een vrouw met mondkapjes op kijken naar de uitslag van een coronatest.

Gratis beschermingsmateriaal

Mede op aandringen van Ieder(in) en andere organisaties zijn deze extra maatregelen getroffen. Daarbij gaat het onder meer over gratis beschermingsmateriaal, zoals 25 gratis zelftests en/of 100 medische mondneusmaskers per maand. Dit gaat via de eigen apotheek. Extra ondersteuning bij bijvoorbeeld boodschappen doen of medicijnen ophalen kan via vrijwilligers van het Rode Kruis. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur te bereiken via: 070-4455 888.

Veilige zorg

Het ministerie van VWS mede naar aanleiding van onze signalen een oproep gedaan aan de zorgsector om ook na de versoepelingen van 25 september veilige zorg en ondersteuning te blijven bieden aan deze groepen die verhoogd risico lopen. Dit kan bijvoorbeeld met gebruik van zelftests door zorgverleners bij mogelijke coronaklachten. Als mensen dat prettig of veilig vinden, kunnen ze hun zorgverlener vragen om waar dat kan zoveel mogelijk afstand te houden en standaard mondneusmasker of handschoenen te gebruiken.

Een overzicht van de extra maatregelen is te vinden via de websites van:

Deel dit bericht

Meer nieuws over