Sommige mensen met een beperking komen binnen de gemeente niet meer in aanmerking voor een Wmo-vervoerspas, terwijl ze wel bovenregionaal vervoer nodig hebben. Dit is nu opgelost.

Het gaat hier om mensen die van de gemeente geen maatwerkvoorziening nodig hebben, zoals een regiotaxipas, of een Wmo-rolstoel of scootmobiel. Zij werden door de nieuwe regels uitgesloten. Valys heeft een nieuw criterium toegevoegd waardoor deze mensen nu wel recht op de Valys-pas hebben.

Verklaring van gemeente

Om een Valyspas te krijgen, is een verklaring van de gemeente nodig. Hierin staat dat u ondanks dat u niet in aanmerking komt voor de bovenstaande maatwerkvoorzieningen, u toch buiten de regio moet kunnen reizen.

In de verklaring neemt de gemeente op wat uw beperking is. Bijvoorbeeld: U kunt boven de 5 zones niet zonder ondersteuning reizen omdat u maximaal 100 meter kan lopen. Ook neemt de gemeente op waarom u niet in aanmerking komt voor de andere voorzieningen. Bijvoorbeeld omdat de lokale vervoersbehoefte door het eigen netwerk wordt opgelost.

Meer informatie: https://www.valys.nl/veelgestelde-vragen

Meer over Vervoer
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over