De succesvolle landelijke actie Patiëntcadeau gaat lokaal onder de noemer Kenner cadeau. Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(in) koppelen wethouders aan een, kenner‚ van zorg, welzijn en wonen. Daarmee bieden we wethouders de kans om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van ervaringsdeskundigen. En dat doen we uiteraard niet alleen. We werken graag samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), lokale adviesraden en onze leden.

Samen met de VNG roepen we wethouders op mee te doen. En met onze leden en lokale adviesraden gaan we op zoek naar kenners in de gemeenten waar wethouders enthousiast zijn. De eerste kenners bieden we aan tijdens het jaarcongres van de VNG op 26 juni in Maastricht.

Wat gaat de kenner doen?

De kenner wordt een klankbord voor de wethouder. Wat betekenen gemeentelijke maatregelen voor hem of haar? En waar loopt de kenner in het dagelijks leven tegenaan?

Waar moet een kenner aan voldoen?

We zijn nadrukkelijk

niet

op zoek naar, professionals‚, zoals een bestuurder of een betaalde kracht van een lidorganisatie. Het moet gaan om iemand die zelf ervaring heeft met zorg, ondersteuning of hulpmiddelen via de gemeente. Het is belangrijk dat de betreffende persoon communicatief vaardig is en ook bereid is om voor media een verhaal te vertellen. Verder moet hij of zij in staat zijn om dinsdag 26 juni van 11:30-13:30 uur de startbijeenkomst bij te wonen in Maastricht. Hiervoor is reiskostenvergoeding beschikbaar.

Voor wie is bijeenkomst op 26 juni?

De bijeenkomst op 26 juni is bedoeld voor wethouders, kenners en een vertegenwoordiger van zijn/haar patiëntenorganisatie, lokale adviesraden en VNG. Tijdens de bijeenkomst wordt de landelijke actie afgesloten en wordt het stokje doorgegeven aan de lokale politiek.

Meedoen?

Wil jij of jouw organisatie graag deelnemen aan de actie? Laat het ons weten via k.bos@iederin.nl. De coalitie-onderhandelingen zijn in veel gemeenten nog bezig. We weten daarom nu nog niet precies welke wethouders zullen deelnemen. Zo gauw we meer weten komen we bij jullie terug met de vraag of je in die betreffende gemeente een kenner beschikbaar hebt.

Deel dit bericht

Meer nieuws over