Veel gaat goed maar het zou wat sneller mogen, zeggen voorzitter Jan Lanooy en secretaris Kees Franken van Gehandicaptenplatform Roosendaal in een interview op BN DeStem over de inspanningen die de gemeente Roosendaal doet om het VN-verdrag Handicap uit te voeren. Ze hadden anders verwacht, want in 2017 nam de gemeenteraad unaniem een motie aan om in 2018 met een actieplan te komen.

Geen controle

De gemeente Roosendaal doet niet genoeg met het VN-verdrag Handicap, stelt het gehandicaptenplatform. Zo geeft de gemeente wel vergunningen af waarin staat dat evenementen toegankelijk moeten zijn, maar er is niemand die daarop controleert. In het interview noemen ze daar een paar voorbeelden van.

Ook positief

Jan Lanooy en Kees Franken en Lanooy zijn niet alleen maar kritisch. Ze zien de gemeente ook goede inspanningen doen. Er gaan in Roosendaal ook dingen goed. Voor de bouw van het nieuwe stadhuis schakelt de gemeente specialisten in om de toegankelijkheid en bruikbaarheid voor iedereen goed te regelen. En bij de ontwikkeling van een nieuwe stadswijk wordt de deskundigheid van het platform betrokken.

Lees hier het hele interview op BN DeStem Gehandicaptenplatform Roosendaal: ‘Veel gaat goed maar het zou wat sneller mogen’

BN DeStem is een uitgave van de Persgroep Nederland BV.

Gehandicaptenplatform Roosendaal is lid van Ieder(in)

Deel dit bericht

Meer nieuws over