Op 14, 15 en 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Van alle stemmen die die dag worden uitgebracht, zijn er ruim 2 miljoen van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische ziekte. Om ook die mensen een stem te geven, starten we weer met de campagne #2MiljoenStemmen.

Wat houdt de campagne in?

Met de online campagne #2MiljoenStemmen kunnen mensen met een beperking op sociale media delen wat zij nodig hebben om goed mee te kunnen doen aan de samenleving. Deze #hashtag werd succesvol ingezet rond de landelijke verkiezingen van 2021. Maar wat moet een nieuwe gemeenteraad écht aanpakken? En welke thema’s moeten hoger op de lokale politieke agenda? Deel dat met #2MiljoenStemmen.

Waarom deze campagne?

Lokale politici nemen nog te vaak besluiten waarbij ze onvoldoende rekening houden, of zelfs helemaal geen rekening houden, met de gevolgen voor mensen met een beperking. Gemeenten zeggen dat ze het VN-verdrag Handicap willen uitvoeren. Toch verliezen ze mensen met een beperking vaak weer uit het oog bij het nemen van daadwerkelijke besluiten of het maken van gemeentelijke wet- en regelgeving. Terwijl écht meedoen pas lukt, als mensen gehoord worden en betrokken zijn bij het maken van beleid dat hen aangaat.

Doe mee!

Ben jij een van die 2 miljoen stemmen en vind je dat jouw lokale politici nog veel te weinig doen voor mensen met een beperking? Deel dan wat er volgens jou moet worden aangepakt in jouw gemeente, op sociale media met #2MiljoenStemmen. Of stel je vragen over inclusief beleid met #2MiljoenStemmen aan politici of een politieke partij, en tag hen in je bericht.

Meer informatie vind je op www.2miljoenstemmen.nl. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen plaatsen we daar ook diverse interviews met lokale belangenbehartigers.

Sluit als organisatie aan

Ook als organisatie kun je aan deze campagne meedoen. Dat kan door:

  • Je eigen achterban oproepen mee te doen aan #2MiljoenStemmen.
  • Op je eigen website en in je nieuwsbrief een bericht plaatsen over deze verkiezingscampagne.
  • Sociale media berichten over de gemeenteraadsverkiezingen delen met #2MiljoenStemmen via je eigen social media-kanalen.
  • Je eigen standpunten en acties rond de verkiezingen delen met #2MiljoenStemmen

Wil je je aanmelden als ondersteunende organisatie van de actie #2MiljoenStemmen of heb je andere vragen over de gemeenteraadsverkiezingen? Stuur een mail naar verkiezingen@iederin.nl.

Deel dit bericht