Deze week zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ieder(in) wil graag weten of deze verkiezingen toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Daarom hebben we een meldpunt geopend. Als toegankelijkheid voor jou belangrijk is, willen we je uitnodigen je ervaringen met het stemmen bij de gemeenteraadsverkiezing te melden. Zowel positieve als negatieve ervaringen zijn welkom!
Illustratief: Een rood potlood kleurt een vakje in. Hier staat een smiley naast.

Toegankelijk stemmen

Alles wat bij toegankelijk stemmen komt kijken, kan je bij het meldpunt kwijt. Je melding hoeft dus niet per se te gaan over de toegankelijkheid van het stembureau of stembiljet. Het kan ook gaan over de bejegening op het stembureau. Of bijvoorbeeld over de toegankelijkheid van de partijprogramma’s van politieke partijen.

Melden kan vanaf vandaag tot 23 maart (een week na de verkiezingen)

Melden kan online en het invullen van de vragenlijst duurt hoogstens 5 minuten. Meldingen kunnen online gedaan worden via deze link naar het Meldpunt Onbeperkt Stemmen. Telefonisch melden kan ook, via 085 – 400 70 22.

Ondersteuning lobby

Ieder(in) vindt het meldpunt belangrijk, omdat stemmen een grondrecht is dat voor iedereen moet gelden. Daar komt bij dat Ieder(in) meerdere lobbytrajecten heeft lopen om de toegankelijkheid van het stemproces te verbeteren. De meldingen dienen dan ook ter ondersteuning van deze lobby.

Meldpunt Onbeperkt Stemmen

Toolkit toegankelijke gemeenteraadsverkiezingen

Deel dit bericht