Programma Zorg Verandert houdt dialoogbijeenkomsten door heel het land. Bedoeld voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben én hun omgeving, zoals mantelzorgers en vrijwilligers. Om de bijeenkomsten tot een succes te maken, zoekt het programma mensen die in eigen wijk of buurt actief willen zijn als gespreksbegeleider. Dit zijn vrijwilligers die het belangrijk vinden dat mensen zélf de regie hebben over de zorg of ondersteuning. En zij willen hen daar middels bijeenkomsten in ondersteunen en inspireren.

Zorg Verandert – een samenwerking van tien organisaties gericht op cliënten, familie, ouderen en mantelzorgers – heeft tot doel dat mensen meer grip krijgen op hun eigen situatie en op het vinden van passende oplossingen in zorg en ondersteuning. Dat gebeurt dichtbij, praktisch en op diverse manieren. Onder meer met dialoogbijeenkomsten.

Hierbij komt een kleine groep (max. 16 personen) mensen, onder begeleiding van de gespreksbegeleider, in buurten en wijken samen om te bespreken wat de veranderingen in de zorg voor hen betekenen én hoe zij daar het beste mee om kunnen gaan. De deelnemers doordenken elkaars vragen, twijfels en behoeften. De gespreksbegeleider helpt hen daarbij.

Zorg Verandert organiseert dialoogbijeenkomsten bij voorkeur samen met lokale initiatieven en met lokale partijen, zoals gemeenten, cliënten- en welzijnsorganisaties, (buurt)verenigingen en zorgaanbieders. Ook gespreksbegeleider worden? Download hieronder de folder.

Deel dit bericht

Meer nieuws over