Gemeenten zijn verplicht om onafhankelijke cliëntondersteuning te organiseren voor haar inwoners. Veel gemeenten zijn hiermee goed aan de slag, maar vanuit lokale belangenbehartigers en inwoners bereiken ons ook berichten dat er ruimte is voor verbetering. Daarom is Ieder(in) het project onafhankelijke cliëntondersteuning 1-op-1 gestart waarbij lokale belangenbehartigers 1-op-1 worden geholpen bij het verbeteren van de onafhankelijke cliëntondersteuning in hun gemeente.

Verbeter jij de onafhankelijke cliëntondersteuning in jouw gemeente?

Het project is begin 2022 gestart en loopt tot het einde van het jaar. En er is nog ruimte om nog een aantal belangenbehartigers te helpen. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die de onafhankelijke cliëntondersteuning in hun gemeente willen verbeteren en hierbij ondersteuning door Ieder(in) kunnen gebruiken.

Ben jij zo iemand? En ben je betrokken bij een gehandicaptenplatform, werkgroep, (Wmo)adviesraad, of andere vorm van lokale belangenbehartiging? Dan komen wij graag met je in contact. In een persoonlijk gesprek bespreken we wat er in jouw gemeente zoal speelt rond het thema onafhankelijke cliëntondersteuning. Ook bespreken we of Ieder(in) jou – en je collega-belangenbehartigers – kan ondersteunen om hierover in gesprek te gaan met de gemeente.

Ondersteuning door Ieder(in)

De ondersteuning door Ieder(in) is afhankelijk van de lokale situatie, maar bestaat bijvoorbeeld uit:

  • Organiseren en begeleiden van een workshop voor lokale belangenbehartigers rond het thema onafhankelijke cliëntondersteuning.
  • Ondersteuning bij het leggen van contact met de gemeente.
  • Organiseren en begeleiden van een gezamenlijke bijeenkomst van belangenbehartigers en gemeente.
  • Ondersteuning bij het maken van een gezamenlijk plan van aanpak.
  • Daar waar gewenst: uitwisseling tussen lokale belangenbehartigers van verschillende gemeenten.

Wat betekent deelname aan het project?

Deelname betekent ondersteuning vanuit Ieder(in), maar betekent uiteraard ook een inspanning van jou/jullie als lokale belangenbehartigers. Namelijk de motivatie om met het thema onafhankelijke cliëntondersteuning aan de slag te gaan, een zekere tijdsinvestering en de bereidheid om te overleggen met de gemeente en eventueel andere stakeholders (zoals aanbieders van onafhankelijke cliëntondersteuning).

Interesse in deelname?

Heb je interesse in deelname of wil je eerst meer informatie? Laat dan een berichtje achter voor de Annemiek Nieuwstraten, de projectleider. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt haar bereiken door een mail te sturen naar a.nieuwstraten@iederin.nl of door haar te bellen op nummer 06 83979298

Het project loopt nog tot eind 2022. Wacht dus niet te lang met je aan te melden!

Deel dit bericht

Meer nieuws over