Het Platform Gehandicapten Leiden heeft aan alle fracties van de politieke partijen van de gemeenteraad Leiden een sterke lobbybrief gestuurd met een helder pleidooi om het VN-verdrag (inclusief beleid) als vertrekpunt voor het verkiezingsprogramma te nemen. Het platform is een samenwerkingsverband van 15 belangenorganisaties van chronisch zieken en gehandicapten. Andere lokale platforms kunnen de brief als voorbeeld gebruiken.

Fragment uit de lobbybrief van Platform Gehandicapten Leiden:

“Wij verwachten dat u zich bewust bent van de noodzaak en de voordelen van inclusief beleid en hopen dit terug te zien in uw partijprogramma voor de komende raadsperiode. Als tekst kunt u bijvoorbeeld in uw partijprogramma opnemen:

Een samenleving voor iedereen, een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen
Het wil deze samenleving graag realiseren in de komende raadsperiode 2014-2018. Daarom wil het, in samenwerking met belangenorganisaties van mensen met een functiebeperking, inclusief beleid opstellen. Dat wil zeggen: beleid voor iedereen. Uitgangspunt is dat iedere burger gelijke kansen heeft, en burgers deel kunnen nemen aan het maken van beleid. In ieder leven is kwaliteit van leven en keuzevrijheid belangrijk.

De basis voor dit beleid zal in de toekomst een wettelijke basis krijgen door het verdrag van de mensen met een beperking van de VN. Dit VN-verdrag is door de Nederlandse regering ondertekend en wordt na goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer, in de nieuwe raadsperiode bekrachtigd door de regering.”

Andere lokale platforms kunnen de brief als voorbeeld gebruiken.
Download hieronder de gehele brief.

90_20130704_Brief_Platform_Leiden_over_verkiezingsprogramma.doc – doc (48 KB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over