Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Goede voorbeelden

Iedereen moet gewoon kunnen meedoen aan de maatschappij. Daarover is bijna iedereen het eens. Toch worden mensen met een beperking vaak nog buitengesloten. Soms uit onwil, vaak ook uit onkunde. Ieder(in) wijst hier vrijwel dagelijks op.

Maar.... we willen ook laten zien waar het goed gaat. Graag zelfs.

Hieronder vindt u twee recente Goede voorbeelden. Meer Goede voorbeelden vindt u onder onderstaande thema's. Kent u zelf een Goed voorbeeld? Laat het ons weten. Mail naar m.jongepoerink@iederin.nl

 

Week van de Toegankelijkheid bruist voor onbelemmerde vrije tijd

Week van de Toegankelijkheid bruist voor onbelemmerde vrije tijd

Maandag start de 17e editie van de Week van de Toegankelijkheid, een initiatief van Ieder(in). Het belooft een feestje voor de toegankelijkheid te worden, met ruim 150 lokale en landelijke activiteiten. Het thema van dit jaar: ‘Lekker vrij! Doen wat zelf wilt’ blijkt een schot in de roos.

Geld alleen maakt niet gelukkig

Geld alleen maakt niet gelukkig

Geld alleen is niet de oplossing. Want ook in Scandinavië, waar de budgetten ruim zijn, ondervinden mensen met een beperking vergelijkbare problemen als bij ons. De enige oplossing is kiezen voor een zorgstelsel dat persoonsvolgend is en dat participatie bevordert. Dit betoogt Illya Soffer in de uitgave Zorgen voor morgen, samenwerken met de mens als uitgangspunt.

Toegankelijkheid en Vervoer

Mensen met een beperking willen kunnen winkelen, uitgaan, internetten etc. Met goed vervoer en toegankelijk bouwen is dat mogelijk.

Wonen

Je helemaal thuisvoelen op de plek waar je woont en er, ondanks je beperking, makkelijk uit de voeten kunnen. Het kan!

Onderwijs

Een kind dat zich optimaal kan ontwikkelen, staat later sterker in de samenleving. Onderwijs heeft hier een belangrijke taak in.

Vrije tijd

Meedoen aan de samenleving betekent ook mee kunnen doen aan cultuur, vakantie en het verenigingsleven. Ook in je vrije tijd wil je erbij horen.

Werk en dagbesteding

Gewoon werken, zelf je brood verdienen, een bijdrage leveren. Mensen met een beperking en hun werkgevers laten zien dat het kan.

Zorg en ondersteuning

Mensen met een beperking zijn vaak afhankelijk van zorg en begeleiding. Het is belangrijk dat die zorg aansluit bij hun wensen en behoeften.