Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

Juf Carla reist de hele schooltijd met Inge mee

Juf Carla reist de hele schooltijd met Inge mee

Passend onderwijs is dit schooljaar officieel van kracht gegaan, maar voor Inge (13) is het onderwijs op de St. Radboudschool al acht jaar passend. Tot grote tevredenheid van haar ouders. Moeder Marian: “Het is een succes geworden omdat de school er voor open staat.”

Corine zit niet bij de pakken neer

Corine zit niet bij de pakken neer

Corine heeft het Hypermobiliteitssyndroom (Ehlers Danlos type 3). Haar beperking is voor haar geen belangrijk deel van haar persoonlijkheid, maar het speelt in veel praktische zaken wel een behoorlijke rol. Een jaar geleden heeft ze haar studie stop moeten zetten. Nu zoekt ze – met succes - andere wegen om haar doel te bereiken. Lees in onderstaand interview hoe ze dat aanpakt.

Onderwijs en aansluiting bij het bedrijfsleven

Onderwijs en aansluiting bij het bedrijfsleven

Tuinieren is altijd al zijn passie geweest, maar omdat hij als kind soms wel 30 epileptische aanvallen per dag had, leek zijn droombaan - werken als hovenier - voor hem niet haalbaar. Maar onlangs haalde Jarno op De Brug in Almelo niveau 1 van de agrarische opleiding. Hij werkt nu vier dagen in de week bij een hoveniersbedrijf. ’Ik had nooit gedacht dat ik zover zou kunnen komen."

Een schooldirecteur met een groot hart

Een schooldirecteur met een groot hart

‘Mijn motto is: kijk naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.’ Aan het woord Peter Prins, hoofd van de Borgmanschool in Groningen. Zijn basisschool bood acht jaar geleden onderdak aan een groep zeer moeilijk lerende kinderen. Het gevolg is een duidelijke gedragsverandering. Bij de kinderen met een beperking én bij de kinderen van de reguliere basisschool.

Renate volgt nu haar eigen leerlijn

Renate volgt nu haar eigen leerlijn

Renate Boon is een meisje uit Oosterzee met een spraak-taalhandicap. Haar vorige basisschool kon of wilde de benodigde begeleiding niet bieden. Nu zit Renate op de andere reguliere basisschool in het dorp, met extra begeleiding. ‘Mijn dochter is enorm gegroeid, op alle vlakken,’ vertelt moeder Marieke enthousiast.

Ook goed