Wil je aan de slag met toegankelijkheid en rechten van mensen met een beperking in jouw gemeente? Kijk in de agenda van Niets Over Ons Zonder Ons (NOOZO) voor gratis trainingen en masterclasses voor ervaringsdeskundigen. Ook ambtenaren en lokale ondernemers zijn van harte welkom.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Sinds 2016 zijn gemeenten verplicht om een Lokale Inclusie Agenda op te stellen, in samenwerking met ervaringsdeskundigen. Deze verplichting komt voort uit de ratificatie van het VN-verdrag handicap. De Lokale Inclusie Agenda laat zien hoe de gemeente er voor gaat zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen aan de samenleving, op alle terreinen. Toch heeft nog niet elke gemeente dit geregeld. Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 voor de deur is het een goed moment om hierover het gesprek met jouw gemeente aan te gaan. NOOZO helpt je hiermee op weg.

Basistraining

Wil je meer leren over het VN-verdrag Handicap? En hoe je het verdrag kunt gebruiken in gesprek met je gemeente? Volg dan de gratis online basistraining van NOOZO. Deze training bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel en is verspreid over twee dagen. Daarnaast ga je met een medecursist aan de slag met een opdracht. De training wordt gegeven via Zoom, voor maximaal 32 personen. Zo krijgt iedereen voldoende ruimte om eigen ervaringen uit de praktijk te delen. Lees hier verder voor meer informatie, data en inschrijven.

Masterclasses

Weet je al veel over het VN-Verdrag of heb je al een keer een basistraining gevolgd? Dan kun je je ook inschrijven voor een Masterclass. Bijvoorbeeld over het sociaal model, op donderdag 8 april. Wat houdt het sociaal model precies in en hoe kun je dit gebruiken om het VN-verdrag Handicap in de praktijk te brengen? Schrijf je in voor deze Masterclass en ga in gesprek met andere ervaringsdeskundigen en gemeenteambtenaren die zich bezig houden met inclusie. Of kijk in de agenda voor andere masterclasses.

Deel dit bericht

Meer nieuws over