Drie jaar geleden hielden de CG-Raad en Kenniscentrum Welder een meldactie over de toegankelijkheid van verzekeringen. Daaruit bleek dat chronisch zieken en mensen met een beperking regelmatig problemen ondervinden bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, overlijdensrisico- of levensverzekering. Ieder(in) wil weten of er sindsdien iets is verbeterd. Laat ons daarom weten of u zich nu wel goed kunt verzekeren.

De meeste mensen die een huis kopen, krijgen te maken met de aanvraag voor een overlijdensrisico- of levensverzekering. En als je als zelfstandige werkt, heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig. Het afsluiten van deze verzekeringen is voor mensen met een beperking vaak een stuk lastiger, bleek uit de meldactie drie jaar geleden.

Zij hebben soms te maken met een veel langere acceptatieperiode of moeten een veel hogere premie betalen. Ook komt het voor dat ze helemaal worden geweigerd. Dat is lang niet altijd terecht. Bovendien ontbreekt soms een deugdelijke uitleg of wordt er onvoldoende naar de persoonlijke situatie gekeken.

Vertel uw verhaal

Wij willen graag weten hoe het er nu mee staat. Dus bent u chronisch ziek en heeft u de afgelopen tijd een van deze verzekeringen proberen af te sluiten? Dan horen we graag uw ervaringen.

Beschrijf dan in uw mail kort uw situatie, uw beperking, de verzekering die u heeft aangevraagd, de wijze waarop het acceptatieproces is verlopen en het uiteindelijke resultaat. Wilt u tot slot ook aangeven of u eventueel zou willen meewerken aan een journalistiek verhaal hierover. Zo ja, vermeld dan naast uw naam ook uw telefoonnummer.

U kunt uw verhaal sturen naar: meldpunt@iederin.nl

Wat doen wij met de verhalen?

Deze oproep op de site moet ons een eerste indicatie geven of nu nog steeds dezelfde problemen spelen. Dat helpt ons om voor de komende tijd een goede lobbystrategie te bepalen.

Meer over Geldzaken

Deel dit bericht

Meer nieuws over