Bijna 60% van de mensen met hoge zorgkosten en een laag inkomen heeft een gemeentelijke zorgverzekering. Voor mensen met een beperking kan deze verzekering aantrekkelijk zijn omdat de dekking vaak uitgebreider is. Nog niet alle gemeenten bieden deze verzekering aan. Elk jaar publiceert Ieder(in) voor lokale belangenbehartigers actuele informatie over de gemeentelijke zorgverzekering. Van deze informatie is een update beschikbaar.
Te zien zijn eurobiljetten met erop pillen, een stethoscoop en een koortsthermometer.

De cijfers in de update zijn gebaseerd op onderzoek onder ruim 300 gemeenten. Steeds meer mensen kennen de gemeentepolis en maken gebruik van het passende aanbod, waarbij de financiële bijdrage van de gemeente ook toeneemt. Bijna 60% van de mensen met een hoge zorgkosten en een laag inkomen heeft een gemeentepolis. Per gemeente loopt het percentage van mensen met een polis erg uiteen.

Kans voor belangenbehartigers

Gemeenten met een gemeentelijke zorgverzekering besluiten elk jaar welke voorwaarden gelden voor het komende jaar. De voorwaarden en kwaliteit van de verzekering verschillen per gemeente. Nog niet alle gemeenten bieden deze verzekering aan. Voor iedereen die lokaal opkomt voor de belangen van mensen met een beperking of chronisch ziekte ligt hier dus een kans.

Download hieronder de update van het informatieblad en ga met uw gemeente in gesprek over de gemeentepolis.

Deel dit bericht

Meer nieuws over