Zorg dat het OV voor iedereen bereikbaar, toegankelijk en betaalbaar blijft. Dat vraagt Ieder(in) samen met de Oogvereniging, WijStaanOp, Coalitie voor Inclusie, Spierziekten Nederland, Dwarslaesie Nederland en de KBO-PCOB aan staatssecretaris van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

In een oproep van OV bedrijven en reizigersvereniging Rover is te lezen dat het OV straks, ondanks de coronasteun van 750 miljoen, een tekort zal hebben van een half miljard euro in 2021. Zij denken dat zonder extra steun de ritprijzen omhoog moeten of dat er OV lijnen geschrapt moeten worden. Op 4 november spreekt de vaste Kamercommissie hier over.

Voor mensen met een beperking of chronische ziekte kunnen deze maatregelen zeer slecht uitpakken. Een hogere ritprijs hakt extra in het vaak kleine budget van mensen met een chronische ziekte of beperking. Daarnaast is het voor deze groep nu al vaak lastig om bij een halte te komen. Wanneer lijnen en haltes verdwijnen, komt er een nog grotere afstand tussen hen en het OV, letterlijk en figuurlijk.
Wij roepen de politiek dan ook op om het niet zover te laten komen.

Lees hieronder de brief aan de vaste Kamercommissie van I en W.

Deel dit bericht