Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder
Stel met blindengeleidehond

Juridisch Steunpunt

Juridisch advies nodig? Ieder(in) heeft samen met de koepels PatiĆ«ntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid een Juridisch Steunpunt.

Hoe kunt u ons bereiken?
Via het Nationale Zorgnummer kunt u onder meer terecht met vragen over bijvoorbeeld uitkeringen, wonen, vervoer, onderwijs, inkomen en rechtsbescherming (curatele, mentorschap en dergelijke). Als een eenvoudig advies niet volstaat dan wordt u doorverwezen naar het Juridisch Steunpunt.

Het Juridisch Steunpunt kan zelf onderzoek doen (dossieronderzoek) en adviseren  bij complexe procedures. Daarbij richten we ons vooral op procedures met een collectief belang. Dat wil zeggen dat de uitkomst van een procedure van belang kan zijn voor de achterban.

Telefonisch via het Nationale Zorgnummer:
Op werkdagen tijdens kantooruren
0900-2356780 (20 cent per gesprek)

Per mail:
Klik hier om het contactformulier in te vullen van het Juridisch Steunpunt. Wanneer de link in Internet Explorer niet werkt, is het raadzaam om de link te openen in de webbrowser Google Chrome. Of, wanneer de link in Google Chrome niet werkt, is het raadzaam om de link te openen in de webbrowser Internet Explorer.

Per post:
Juridisch Steunpunt
Postbus 169
3500 AD Utrecht

Downloads

Download het bestand Bezwaar in 7 stappen

pdf / 2017-04-13

Download het bestand Bezwaar in 7 stappen

word / 2017-04-13