Als je baby of peuter niet goed eet of drinkt, maak je je als ouder grote zorgen. En al helemaal als je er achter komt dat het niet komt omdat je kind het eten of drinken niet lust, maar omdat er sprake is van een voedingsprobleem. Daar kan je als ouder slapeloze nachten van hebben. Eet- en of drinkproblemen kunnen duiden op een ontwikkelingsachterstand. Daarom is goede ondersteuning en hulp voor ouders van kinderen met voedingsproblemen ontzettend belangrijk.

Speciaal voor deze ouders is een Oriëntatiehulp gemaakt, een interactieve pdf. De Oriëntatiehulp laat zien wat mogelijke oorzaken van het voedingsprobleem kunnen zijn, welke zorg en ondersteuning er is en waar je meer informatie kunt vinden. De hulp heeft als doel om ouders een overzicht te bieden op weg naar het vinden van een oorzaak, de juiste informatie en, indien nodig, de juiste zorg of ondersteuning.

Ook extra informatie voor zorgprofessionals en belangenorganisaties

Naast de Oriëntatiehulp kunnen zorgprofessionals en belangenorganisaties meer informatie over voedingsproblemen vinden in de brochure ‘snel duidelijkheid en goede hulp bij voedingsproblemen. Hierin staan criteria die in alle fasen van de hulpverlening van belang zijn: vanaf de eerste signalering van voedingsproblemen tot en met adequate zorg en ondersteuning. Zo worden én de ouders van kinderen met voedingsproblemen én zorgprofessionals en belangenorganisaties geholpen met het helpen van deze kinderen.

Meer over Zorg en ondersteuning
Terug naar Home

Downloads:

812_Orientatiehulp.pdf – PDF (219 KB)
813_Samenvatting_Orientatiehulp.pdf – PDF (151 KB)
814_Brochure_Voeding_Kwaliteitscriteria.pdf – PDF (4 MB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over