Sinds de coronacrisis is het aantal mensen dat hybride werkt enorm toegenomen. Steeds meer mensen kiezen dus zelf wanneer ze thuis, op kantoor of ergens anders willen werken. Dat brengt nieuwe kansen met zich mee voor een inclusieve arbeidsmarkt, maar het roept ook nieuwe vragen op. Ieder(in) hoort daarom graag over jouw ervaringen met hybride werken. Wat bevalt goed en wat kan beter?

Kans voor meer inclusie op de arbeidsmarkt

Veel mensen ervaren hybride werken als positief. Thuiswerkend kun je makkelijker je eigen tijd in delen. Dit biedt veel voordelen voor mensen die bijvoorbeeld wisselend energie hebben over de dag. En niet iedere dag werken op locatie, betekent ook dat tijdrovend en soms vermoeiend openbaar vervoer niet nodig is. Op deze manier draagt hybride werken bij aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Laura

Voor Laura van Wij Staan Op! was ook voor corona hybride werken al een uitkomst. Zo studeert ze thuis en maakt ze tentamens op locatie. Ook haar werk kan zij nu vanuit huis doen, maar voor teamuitjes kan ze wel juist naar kantoor om collega’s te ontmoeten. “Thuiswerken zorgt ervoor dat er geen kostbare tijd en energie verloren gaat aan reizen. Daarnaast kan ik zelf indelen wanneer ik werk en dit zorgt ervoor dat fysiotherapie en afspraken in het ziekenhuis mijn werk niet in de weg zitten. Momenteel werk ik 24 uur en verdeel ik dit zelf over de week, ik vind het ideaal en fijn dat het op deze manier kan!”

Belangrijke voorwaarden voor inclusief hybride werken

Het is belangrijk dat mensen met een beperking net zoveel profiteren van hybride werken als mensen zonder beperking. Daarvoor is het belangrijk dat de juiste voorwaarden worden gecreëerd. Zo is het belangrijk dat voorzieningen en werkplekaanpassingen ook thuis worden verstrekt. Ieder(in) heeft hier aandacht voor gevraagd onder andere richting de behandeling van de Wet werken waar je wilt. Deze wet zorgt ervoor dat werknemers meer recht krijgen om thuis te werken. Ieder(in) is daarom ook blij dat minister Schouten (Armoedebeleid) voor de zomer heeft aangegeven in gesprek te zijn met het UWV om de tijdelijke verruiming van voorzieningen voor thuiswerken blijvend te maken. Ieder(in) vindt het belangrijk dat de tijdelijke verruiming zo snel mogelijk blijvend wordt gemaakt.

Deel je ervaringen

Vanuit Ieder(in) vinden we het belangrijk om ervaringen te horen zowel positieve als negatieve ervaringen te horen over hybride werken. Wil jij jouw ervaring delen? Mail dan naar meldpunt@iederin.nl

Adviesdesk Hybride Werken

Heb jij als organisatie of werknemer vragen over hybride werken, neem eens contact op met de hybridewerkdesk.

Deel dit bericht